Kul om Papegojor

Roligt om papegojor

Det finns mycket kul eller trevligt att rapportera om papegojor och intressanta texter rörande kakaduor och andra papegojfåglar kommer att komma upp här strax. Förutom detta presenteras komiska citat av papegojor eller lustiga detaljer om papegojfåglar såsom aror och parakiter kommer det finnas mycket annan viktigt att veta om papegojorna här. Det är viktigt att ha rätt information om papegojor och kanariefåglar.

Typer av papegojor

Typer av papegojor Totalt finns det 393 kända arter av papegojfåglar och dessa delas in i 92 undergrupper.

Papegojfiskar

Papegojfiskar Papegojfisken har fått sitt namn av att den har en kraftig papegojliknande näbb som där biter loss bitar av korallrev med. Papegojviskarna finns i de flesta tropiska hav och kan bland annat ses i Thailand, Seychellerna och Maldiverna.

Världens största papegoja

Ugglepapegoja - Världens största papegoja Världens största papegoja är faktisk nattaktiv och är så stor att den inte kan flyga. Kakapo, eller ugglepapegojan som den också kallas, lever i Nya Zeeland, kan väga upp till 4 kg men det finns bara i omkring 120 individer kvar.

Världens minsta papegoja

Världens minsta papegoja Den minsta papegojfågeln i världen är anses dvärgspettpapegoja vara som finns främst på Nya Guinea. Dock så är gulkronad spettpapegoja och geelvinkspettpapegoja i samma storlekstordning, d.v.s. 11-14 gram och omkring 10 cm långa.

Papegojornas klor

Papegojornas klor Papegojan ha fyra klor som de flesta andra fåglarna. Det som skiljer är dock att en papegoja har två klor framåt och två klor bakot vilket ger den bättre grepp runt grenar och nötter som ska krossas.

Hane och hona

Hane och hona För de flesta arter av papegojor ser honan och hanen nästan identiska ut. Dock finns det några arter av papegoja om man länge trodde att hanen var en art och honan en helt annan art.

Höghöjdspapegojor

Höghöjdspapegojor Tallparakiten är inte som andra papegojor, vilka gillar tropiskt klimat. Tallparakiter tycker om att vara i bergstrakter och kan bo på höjder upp till 2000 meter.

Papegoja i en diktatur

Papegoja i en diktatur En diktatur är en stat i vilken det är förenat med livsfara att hålla sig med en papegoja.

Jack Lemmon

Försäkra din papegoja

Försäkra din papegoja Papegojor kan båda kosta mycket pengar och att det kan bli som en riktig familjemedlem. Därför är det väldigt vanligt att man försäkrar sina papegojor på samma sätt som man försäkrar katten eller hunden.

Skvallrande papegojor

Skvallrande papegojor En papegoja är bra på att härma ljud. Detta har personer som vänsterprasslat bittert fått erfara då papegojan kan upprepa de som sagts eller ljus som framkommit.

Filmen Papegojan

Filmen Papegojan År 1971 kom en svensk-amerikansk skräckfilm som hette Papegojan på svenska. Medverkande var bland annat storstjärnor Max von Sydow, Liv Ullmann och Per Oscarsson.

Papegojsjukan

Papegojsjukan Papegojsjukan är en bakteriesjukdom som kan smitta från fåglar till människor. Första gången denna sjukdom vetenskapligt publicerades var 1879 efter att sju människor hade haft kontakt med tropiska fåglar, bland annat papegojfåglar.

Släkten Papegoja

Släkten Papegoja Papegoja är ett släktnamn för en adlig ätt som hade sina rötter i Västergötland. Det var år 1569 som Börje Persson fick ett frälsebrev av Johan III. Släkten dog dock ut på 1700-talet.

Kea är alpin

Kea är alpin Kea är den enda papegojfågeln som kan leva i alpina förhållanden. Kean kan också anfalla och döda andra ryggradsdjur, främst sjuka djur.


Allt intressant om papegojor

Här finner du mer fakta och intressanta saker att veta om papegojor och papegojfåglar men även kul saker som du inte visste om papegojan.Meny - Papegojor
Till förstasidan på www.papegojor.seHögst upp på sidan om papegojorLängst ned på sidan om papegojor
ArorUndulaterKakaduorGrå Jako